Starší žáci váleli v samostatných nájezdech a z Tatran Cupu odvážejí třetí místo!

O víkendu 13.-14. května proběhl tradiční Tatran Cup, na kterém nechyběl ani sparťanský celek v čele s hráči z Barrandova a Podvinného mlýna. Výběr, který dali trenéři dohromady, absolvoval velmi těžkou skupinu a ještě těžší vyřazovací boje. Sparťané dvakrát dovedli utkání do samostatných nájezdů, nejdříve s Libercem o postup do semifinále a poté v souboji o třetí místo, kdy se samostatné nájezdy musely dokonce prodlužovat, aby se rozhodlo o tom, kdo si odveze cenný bronz. Sparťané nájezdy zvládli o něco lépe než domácí Tatran a mohli tak na domácí půdě Tatranu Střešovice slavit vybojované třetí místo!

30. listopad -1
Starší žáci váleli v samostatných nájezdech a z Tatran Cupu odvážejí třetí místo!

Starší žáci nezůstali od posledního ligového turnaje dlouho bez soutěžních zápasů a hned po dvou týdnech vyrazili na tradiční turnaj do Střešovic - na Tatran cup! Stejně jako v minulých letech, kdy jsme na tomto turnaji v kategorii starších žáků atakovali medailové pozice, tak i letos jsme spojili síly našich dvou akademií a vyrazili do "STODOLY" jako jeden sparťanský tým s nejvyššími ambicemi! 

Organizátoři nám pro letošní rok připravili opravdu pekelný turnaj, kdy jsme za víkend odehráli pět velmi těžkých zápasů. Hned základní skupina byla skupinou smrti, kde nás čekal výběr týmů Děčína a Ústí nad Labem a také výborný tým Mladé Boleslavi, který opanoval hned několik posledních turnajů elitního koše v našem kraji a vyznačoval se v závěru sezóny výbornou formou. Po výhře s Boleslaví 4:2 a prohrou 5:9 s Ústím jsme obsadili 2. místo ve skupině a nakonec to byla Boleslav, která nepostoupila z této silné skupiny do play-off..

Následovalo čtvrtfinále proti Liberci, který jednoznačně opanoval svoji skupinu a vyznačoval se opravdu pěkným florbalem. Zvláště první útočná formace Libereckých byla opravdu vynikající. Bylo to utkání, ve kterém jsme pětkrát vedli a Liberec i díky spoustě přesilovek pětkrát vyrovnal.  Zápas tedy musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých jsme byli ti šťastnější. Po výsledku 6:5 po nájezdech jsme se radovali z postupu do nedělních bojů o medaile.

Jak už je tradicí na tomto turnaji, v semifinále nás čekala repríza souboje ze základní skupiny proti Ústí. Tentokrát jsme se na soupeře připravili mnohem lépe a dokázali jsme s ním držet krok. Bohužel jsme mu to však svými lacinými chybami opět ulehčili. I přes závěrečný nápor a stahování výsledku to na postup nestačilo a po prohře 6:8 jsme si opět po roce zopakovali souboj o třetí místo.

V zápase o bronz jsme se setkali s domácím Tatranem, který měl o něco jednodušší cestu turnajem. Jak se později ukázalo, žádná výhoda to pro nás nebyla. Opět se ukazoval stejný scénář, zbytečné  chyby dostávaly soupeře na koně a celý zápas jsme si velice komplikovali. V tomto duelu se otočila situace ze čtvrtfinále. Tentokrát jsme většinou dotahovali my a na konečných 7:7 jsme vyrovnali dvě minuty před koncem. Opět rozhodovaly nájezdy. Po nervy drásajícím průběhu dovednostní soutěže jsme po čtvrté sérii mohli slavit obhajobu bronzových medailí z našeho oblíbeného turnaje.

Děkujeme všem klukům za turnaj, který byl výborným zpestřením začínající letní přípravy!