Spokojený být relativně mohu, hodnotí sezónu žen Jan Skála!

Sparťanky letos skončily sezónu na sedmém místě druhé ligy žen. Honza Skála se nám rozpovídal, jak hodnotí uplynulou sezónu a zároveň nastínil plány do budoucna. Na čem je u ženského týmu třeba pracovat?

30. listopad -1
Spokojený být relativně mohu, hodnotí sezónu žen Jan Skála!

Ahoj Honzo, jak jsi spokojený s letošní sezónou ženského celku?

,,Ahoj, spokojený být relativně mohu. Jelikož jsme se konečně prezentovali hrou, se kterou můžeme být spokojeni. Pokud bychom neměli pár výpadků se soupeři pod námi, tak jsme mohli skončit ještě lépe a být o něco více spokojenější. Každopádně i tak děkuji všem hráčkám za jejich výkony!"

Co se vám dařilo, co naopak ne a na čem je u ženského týmu třeba pracovat?

,,Co se nám dařilo? Jednoznačně zapojení nových hráček do týmu žen. Za další se snad podařilo holky přesvědčit, že cvičení či modifikační hry z tréninku nám pomáhají v zápasech. Také bych ještě rád u některých hráček využil jejich potenciál, který je velký a určitě nejsou na svém herním vrcholu. Mrzí mě jedna věc, několik hráček během sezóny z různých důvodů skončilo. Tohle je přesně ten důvod, proč bych uvítal širší kádr. Kdo má zájem se k nám přidat, ať neváhá a kontaktuje mě na e-mailu zeny@sparta-florbal.cz."

Sezóna vám skončila, jak moc se bude lišit letošní letní příprava od té poslední? Bude z tvé strany větší tlak na fyzickou přípravu?

,,Chceme být maximálně připraveni na další sezónu, a proto jsme tento rok zvolili model 1x venku - 1x v hale. Tento model jsme zvolili záměrně, abychom se mohli nadále věnovat fyzičce i technickým dovednostem s florbalkou. Doufám, že nám to přinese kýžené ovoce a spolu se srpnovým soustředěním budeme maximálně připraveni na další rok."

Co bude cílem v nové sezóně? Postup?

,,Postup by byl skvělá věc a uděláme pro to všechno, co je v našich silách. Každopádně budeme spokojeni, pokud skončíme mezi třemi nejlepšími celky soutěže."

Jak se ti líbí výkony ostatních dívčích týmů? Elévek, mladších žákyň, dorostenek, juniorek...?

,,Začnu juniorkami, kde jsem se aktivně podílel na trénování. Musím opět všechny pochválit za jejich nasazení a odehrání celého soutěžního ročníku! Střetávali jsme se tam až na výjimky proti mnohonásobné početní přesile a k tomu všemu, půlku našeho kádru tvořily dorostenky, a přesto jsme neodešli nikdy s výpraskem. Ostatní týmy jsem viděl pouze zřídka. Každopádně elévky s mlžkami si turnaje maximálně užívaly a ukazovaly, že se s nimi musí počítat do budoucna. Stržky a dorostenky odehrály plno kvalitních a těžkých zápasů, které jim pomohou do dalších let."