Mladší žákyně zakončily ligovou sezónu

V posledním turnaji na Barrandově obsadily naše holky třetí místo

24. duben 2017
Mladší žákyně zakončily ligovou sezónu

12. ligový turnaj se uskutečnil v neděli 23.4. v hale X3M na Barrandově a letos potřetí jsme byli pořádajícím týmem. Poprvé v sezóně se dostavily všechny holky, které mají oprávnění za mladší žákyně nastoupit a na turnaji jsme tak měli nejpočetnější družstvo.

První zápas jsme odehráli proti týmu Rudné a hned při prvním střídání jsme se ujali vedení. To bylo však na dlouhou dobu všechno, brána soupeřek pro nás byla jako zakletá zatímco Panterkám z Rudné tam spadlo prakticky všechno včetně střel z poloviny hřiště. Navíc docházelo k mnoha nedůslednostem v obsazování hráček, v pohybu a v důrazu v soubojích. Ve druhé polovině došlo k mírnému zlepšení, ale i tak jsme proti tomuto soupeři odehráli nejhorší zápas v sezóně.

Druhým soupeřem byl tým Elite, proti kterému si holky spravily herní i střeleckou chuť. Gólem nebo asistencí se prosadilo hned 8 hráček a s utkáním panovala až na ojedinělé výpadky při vracení a vzájemném vypomáhání v obraně spokojenost.

V utkání o umístění byl naším soupeřem Texas. V zápase jsme sice měli od první minuty výsledkově navrch, spokojenost panovala i s nasazením, ale soupeřky se nevzdávaly a po několika chybách v závěru utkání došlo k vyrovnání stavu. V závěrečných minutách jsme pak rozhodli góly Andy a Vaness, kterým se celkově turnaj opět vydařil, Andy tvořila hru a připravovala šance a Vanesska precizně zakončovala (dohromady se gólem nebo přihrávkou podílely na 18 z 29 našich branek). Za poslední zápas ale zaslouží pochvalu všechny naše holky.

S naší první ligovou sezónou v kategorii mladších žákyň jsme se tak rozloučili třetím místem a můžeme se těšit na podzimní část sezóny 2017-18, kde budeme moct ukázat nasbírané zkušenosti.

Statistika: Sparta-Rudná 4:12 (2:8) (Andy 2+2, Vanesska 2+1, Kamča Č 0+1) Sparta - Elite 14:3 (4:2) (Andy 2+6, Vanesska 4+0, Natálka 3+0, Kamča S. 2+1, Lída 1+1, Violka 1+1, Kristýnka 1+0, Péťa 0+1) Sparta-Texas 11:9 (5:3) (Andy 2+4, Vanesska 3+0, Natálka 3+0, Violka 1+0, Adrianka 1+0, Anetka 1+0, Kamilka S. 0+1)