Chci pomoci klubu vystoupat na další sportovní úroveň, říká Milan Garčar!

Do nové sezóny v dresu Sparty nastoupí hráč světové třídy! Milan Garčar, který za svou bohatou kariéru okusil všechny čtyři nejlepší florbalové ligy světa, zvolil návrat ze zahraničí právě do týmu pražské Sparty.

30. listopad -1
Chci pomoci klubu vystoupat na další sportovní úroveň, říká Milan Garčar!

Zkušený obránce, který je proslaven svou "lukostřelbou" po vstřelení branky, přichází do Sparty po zahraničním angažmá ve švýcarském Klotenu. "Zkušeného a ambiciózního lídra jsme hledali, takový hráč nám hodně chyběl. Navíc v Milanově osobě přichází také špičkový obránce a vítězný typ hráče, což je přesně to, co náš tým potřebuje. Jeho zkušenosti chceme využít nejen na hřišti, ale také v přípravě a klubovém zapojení. Osobně si od spolupráce s Milanem právě v celoklubovém přesahu hodně slibuji, dostane velký prostor a budeme chtít vytáhnou Spartu zase o krůček výše", představuje novou spolupráci sportovní manažer Jaroslav Berka. 

,,Dospěli jsme k rozhodnutí, že je čas vrátit se domů, mít k dispozici rodinné prostředí. Máme rádi Prahu a Sparta je silnou organizací, sportovním pojmem. Bude zajímavé vrátit se do známého prostředí. Jsem maximalista, těším se, že pomůžu klubu vystoupat na další sportovní úroveň," komentuje své rozhodnutí Milan Garčar, který se tak do rudého dresu vrátí po dlouhých 12 letech. 

,,Z Milanova rozhodnutí jít do Sparty mám velikou radost. Přichází s ním nejen vysoká herní kvalita, ale obrovská porce zkušeností z nejlepších lig světa. Věřím, že Milanův příchod bude přínosem nejen pro ,,A" tým, ale i pro celou Spartu," radostně dodává generální manažer Sparty Václav Culka. K němu se také přidává trenér "A" týmu Ondřej Kašpárek, který tuší, že Milan bude opravdovou oporou týmu: ,,Těším se na spolupráci s Garym. Je to přirozený vůdce a tahoun s obrovskými zkušenostmi. Bude to klíčová postava týmu."

Milan Garčar a reprezentace ČR

Milan Garčar, který v reprezentaci nastoupil k 61 utkání a byl například u klíčových momentů bronzového úspěchu na MS v roce 2010, se objevil v nominaci nového reprezentačního kouče pro EFT 2017 ve finském Turku, které se odehraje za týden. Milan Garčar se tak po čtyřech letech vrací do národního týmu, kde naposledy odehrál mezinárodní utkání v únoru 2013. 

Kariéra Milana Garčara

Garčarova kariéra započala v FBC Liberec, odkud se v roce 2002 přemístil do pražské Sparty, kde odehrál tři sezóny. Poté v následujících dvanácti sezónách několikrát změnil dres a ochutnal angažmá ve zbývajících třech nejkvalitnějších florbalových soutěží na světe. Po zisku jednoho z mnoha titulů v dresu Tatranu Střešovice se liberecký rodák v roce 2009 vydal za velkou výzvou do švédského Falunu. Se zastávkou opět v Tatranu Střešovice v roce 2012 Garčar zamířil do jihošvédského Helsingborgu, odkud se Garčar vrátil zpět na českou scénu a na konci sezóny 2013/14 slavil další mistrovský titul s Tatranem. Poté se florbalový světoběžník přesunul opět na sever, tentokrát do finského Nokianu. Po roce ve Finsku, Garčar oznámil hledání nového angažmá, které objevil ve Švýcarsku, přesněji v týmu Kloten Bülach Jets. V dresu švýcarských "tryskáčů", jak se florbalovému klubu z Klotenu přezdívá, odehrál charismatický zadák dvě sezóny, v nichž získal 38 kanadských bodů za 20 branek a 18 gólových asistencí.


Dále čtěte