Tým Sparty vstoupí do nové sezóny s novým trenérským vedením!

Sparta na post hlavního trenéra zvolila ambiciózního a velmi energického Ondřeje Kašpárka, který by měl Spartu vrátit zpět do bojů o medaile!

30. listopad -1
Tým Sparty vstoupí do nové sezóny s novým trenérským vedením!

Sparta sezónu uzavřela vítěznou sérií play-down 4:1 nad kladenskými Kanonýry. ,,Samotná účast v nadstavbové soutěži play-down ovšem zcela určitě nezapadá do představ Sparty. Chceme se neustále posouvat a to se nám výsledkově letos nepodařilo. Po čtyřech sezónách bych to hodnotil jednoduše - tři kroky vpřed a nyní jeden vzad. My chceme navázat na věci, které se nám dařily a zlepšit práci v oblasti, kde se nám to nyní nepovedlo. A rozhodně chceme pracovat na tom, aby Sparta z dlouhodobého pohledu nechyběla v bojích o medaile," stručně hodnotí sezónu dosavadní hlavní trenér sparťanského áčka Jaroslav Berka.

Do superligové sezóny 2017/2018 povede tým Sparty trenérský tandem Kašpárek - Skalička. 

,,Při hodnocení uplynulé sezóny v kontextu s dalšími plány pro rozvoj klubu, jsme došli k přesvědčení, že u áčka potřebujeme změnu na postu hlavního trenéra. Jarda Berka udělal s týmem za 4 roky obrovský pokrok a za to mu patří velké poděkování," říká generální manažer klubu Václav Culka a pokračuje, ,,měli jsme v hlavě poměrně přesnou představu, koho na post trenéra hledáme. Věděli jsme, že chceme někoho ambiciózního, neokoukaného a energického.  Někoho, kdo naše hráče dokáže zase posunout a podpoří jejich individuální kvality a osobnosti. Hledali jsme někoho, kdo naváže na práci, kterou tým za 4 roky udělal a přidá k tomu svoje know-how. Proto jsme se rozhodli oslovit Ondřeje Kašpárka, který všechny tyto parametry naplňuje. Ondřej navíc ve Spartě odehrál několik sezón, takže ani jedna strana nejde úplně do neznáma. Asistentem nového trenéra byl jmenován Radek Skalička, který pomůže udržet vysoko nastavený standard trénování a přípravy obecně. Věříme, že tato změna vrátí Spartu herně i výsledkově tam, kde ji chceme všichni vidět," uzavírá Culka.

Změna v realizačním týmu mužského kádru má také souvislosti s mládežnickými celky. ,,Chceme se zaměřit na práci s mládeží a věnovat tomu náležitý prostor a energii. Máme připraveno několik kroků, kde se chceme zlepšit a co pro to musíme udělat. Zpětně by se dalo říct, že letošní sezóna nám toho dala mnohem víc, než by se mohlo zdát a ukázala nám věci, které bychom pravděpodobně neviděli, kdybychom v závěru základní části proklouzli do play-off," přibližuje svůj pohled Jaroslav Berka.