Tažení barrandovských elévů!

V sobotu 1.4. se na turnajích představily také 3 týmy barrandovských elévů. Více se o jejich tažení dočtete v článku!

30. listopad -1
Tažení barrandovských elévů!

V sobotu se vedle mužského A-týmu představily hned tři týmy barrandovských elévů.

    Tým Blue se opět ukázal v 1. koši, který tentokrát hostil kunratický Start. Hned v prvním utkání nás čekal silný soupeř v podobě Technologů z Mladé Boleslavi. Do utkání se nám podařilo vstoupit velmi aktivně a po vstřelení několika rychlých branek jsme získaly kontrolu nad zápasem. Chytrou, rozvážnou hrou se nám dařilo držet výsledek na naší straně až do vítězného konce. Velkou zásluhu na vítězství 11:4 měl Fíla Boboš, který zneškodnil většinu boleslavského snažení. Další na řadě byl tým domácích, který se posunul o několik košů výš z důvodu pořádání. Zápas, který nám skýtal možnost zkoušet nové věci a hlavně ušetřit síly, se brzy proměnil ve střelecký trénink. S poměrem 23:1 jsme si zapsali další vítězství ve skupině a zajistili si tak letošní 9. účast ve finále. Tam nás čekal další z boleslavských celků, a to Florbalová akademie Mladá Boleslav. Soupeř, jehož předností je silová hra, byl bohužel tentokrát nad naše síly. Po velmi vyrovnaném boji, ve kterém jsme dlouho dokázali držet krok, jsme podlehli 6:8. Hračům za předvedený výkon patří velký dík!

Sestava: Boboš – Wertheim, Krejča, Indra, Engerer, Třešňák

    Tým Black zavítal na turnaj do Staré Boleslavi. Všech šest hráčů se vrhlo do boje s Draky. Zápas se většinu času odehrával na soupeřově polovině, naše střely však často míjely branku. Soupeř spoléhal na občasné protiútoky, ale ty se nám dařilo zastavit. Po první půli bylo skóre 3:2. Do drůhé půle jsme však vstoupili s mnohem větším nasazením a na vývoji zápasu to bylo znát. Výsledek hovořil jasně, 9:4 pro Spartu. V dalším utkání jsme vyzvali hráče z Kolína. Zlepšili jsme kombinaci a v poločase už bylo v podstatě rozhodnuto, do druhé části jsme si totiž nesli osmi gólový náskok. I přes narustající únavu jsme přidali ještě čtyři branky, odnesli si vítězství v poměru 13:3 a postup do finále turnaje proti TJ Sokol Dobříš. Závěrečné utkání bylo od začátku do konce velice vyrovnané. Poločasové skóre 4:4 slibovalo dramatické pokračování. Do druhé půle jsme nastoupili velice dobře, avšak postupem času se stále víc projevovala únava z celého turnaje. Minutu před koncem vstřelil soupeř gól na 6:8 a zdálo se, že je rozhodnuto. My jsme však nesložili zbraně, ale výsledek se nám podařilo upravit jen na 7:8. Hráči nechali v zápasech všechny síly a nakonec se projevila početní převaha soupeře. Všem náleží velký obdiv za předvedené výkony a nasazení.

Sestava: Slavík – Mitera, Šlosar, Hejduk, Jirovec, Slávek

    Kluci z týmu Grey se představili v 8. koši na základní škole Campanus. V prvním zápase nás čekal tým z Red Dragons z Hořovic. Začátek zápasu jsme museli zvládnout ve čtyřech lidech v poli a toho náš protivník využil. Ve druhé polovině jsme ani s pátým hráčem nezvládli srovnat a odešli jsme s porážkou 2:12. Druhým vyzyvatelem byli White Tigers z Nehvizd. Po prvním zápase, ve kterém jsme předvedli obdivuhodný výkon, opravdu nevím jak nazvat druhý zápas. Kluci celý zápas bojovali o dobrý výsledek, ale neprávem jsme si odnesli prohru 3:7 V zápase o páté místo na nás čekal tým Olymp Praha Achilles. Do posledního zápasu turnaje jsme vstoupili podstatně lépe a už od začátku jsme byli ve vedení my. Výkony všech vystupňovaly na nejvyšší úroveň a pro každého fanouška v hale musela být radost florbal sledovat. Až do konce jsme vedení udrželi a zvítězili tak 9:6. Pochvala patří nejenom Davidovi Švehlíkovi a Tomovi Bouzkovi za skvělé výkony v bráně, ale i všem klukům v poli za obrovský kus práce a zlepšení oproti minulým turnajům.

Sestava: Švehlík, Bouzek, Kempf, Líška, Horák, Břeský