Sparta ukončila sezónu vítězně, sérii play-down vyhrála 4:1 nad Kladnem!

V sobotu 1. dubna se na Podvinném mlýně odehrálo 5. kolo play-down, kdy Sparta využila mečbol a na domácí půdě porazila Kladno 7:3. Konečný stav série se zastavil na výsledku 4:1 pro Spartu! Děkujeme všem fanouškům, kteří Spartu ve včerejším utkání hnali za vítězstvím! Spartu uvidíme v superlize i v sezóně 2017/2018! Poslední zápas mezi Spartou a Kladnem vám přiblížíme níže.

30. listopad -1
Sparta ukončila sezónu vítězně, sérii play-down vyhrála 4:1 nad Kladnem!

Sobotní duel s Kladnem pro Spartu znamenal jediné přání, ukončit v pátém kole play-down vypjatou sérii. Za fantastické podpory fanoušků se Sparta vydala plnit svůj cíl, který rozhodně nebyl jednoduchý a Kladno od začátku zápasu ukazovalo, že zbraně ještě nesložilo a pokusí se sérii protáhnout do dalších kol. První branku zápasu vstřelil Pruner, hned na to ale přišel trest pro Ježka a Kladno, přesněji Klápa, dokázal v přesilové hře ihned odpovědět střelou za záda Beneše. V patnácté minutě se Kanonýrům připomněl Jaroš, který nejprve svou střelou trefil Pecha a poté pohotově dorazil a mohl se tak hlasitě radovat před bránou Kladna. Poslední gól první třetiny si připsal Louvar a do šaten týmy odcházely za nerozhodného stavu 2:2.

Druhou třetinu lépe zvládla Sparta, která odskočila do dvoubrankového vedení a celých dvacet minut neinkasovala. Do druhé třetiny oba celky vstoupily s vědomím, že se zde zápas může lámat a proto se třetina obešla bez zbytečných vyloučení na obou stranách. To se však nedá říci o třetí třetině.

Ve třetí třetině Kareš dodal sparťanům větší jistotu, když zvýšil v 46. minutě na 5:2. Ve hře pět na pět se prosadil ještě jednou Krejča a vedení 6:2 všem v hale napovídalo, že dnes série definitivně skončí. Vteřinu po ubráněném sparťanském oslabení se ještě prosadil Přívara a snížil tak na 3:6 z pohledu hostů. Definitivně rozhodl Bína, když zavezl míček do branky soupeře, který zkoušel hru v šesti. Zápas skončil za stavu 7:3 pro Spartu a to znamenalo celkové vítězství v sérii 4:1 a konec sezóny pro sparťanské hráče, kteří v play-down uspěli a zůstávají v Superlize i pro sezónu 2017/2018. ,,V sérii jsme byli většinou lepším týmem a jsem rád, že jsme tuto sezónu ukončili poměrně rychle. I kvůli divákům a všem lidem v klubu se musíme vrátit do play-off, dnešní podpora byla fantastická," dodává trenér Jaroslav Berka. 

5. kolo play-down Sparta vs. Kladno 7:3

branky: 6. Pruner, 15. Jaroš, 27. Krejča, 35. Kadoch, 46. Kareš, 48. Krejča, 59. Bína - 9. Klápa, 19. Louvar, 57. Přívara, rozhodčí: Martin Valenta - Michal Žďárský, vyloučení: 4:1 + Dušan Přívara 5, využití: 1:1, diváků: 272, zásahy brankářů: Beneš 8 - Pech 13, po třetinách: 2:2, 2:0, 3:1


Dále čtěte