10. turnaj elévek

Na minulém turnaji se holky sice v 1. koši neztratily a papírově v něm zůstaly, ale kvůli pořádání jsme tentokrát nastupovaly ve 2. koši na hřišti Tatranu Střešovice

26. březen 2017
10. turnaj elévek

První utkání proti již tradičnímu soupeři Fbš Bohemians bylo velmi vyrovnané a hra se přelévala ze strany na stranu. Po první půli jsme prohrávaly už 2:4, ale holky to nezabalily a přidaly další góly. Nejúspěšnější střelkyní byla se 4 góly Vanesska. Nakonec se nám povedlo vyrovnat, ale bohužel po špatném střídání z naší strany přišlo trestné střílení, které hráčka Bohemians zvládla na výbornou. I tak velká pochvala patří Mie, které utkání i nájezd statečně odchytala. Tento nešťastný gól se nám ale podařilo vyrovnat, takže utkání skončilo remízou 6:6.

Druhým soupeřem bylo Elite, které nastoupilo v překvapivě silné sestavě a bylo to herně velmi znát. Do brány se dlouhé době postavila Nelinka a nevedla si vůbec špatně. I tak se bohužel po několika smolných gólech začalo skóre zvyšovat v náš neprospěch. Na holkách se projevila únava z předchozího utkání a nedokázaly se dostatečně bránit urputnosti soupeřek. V obraně si velmi zodpovědně počínala Vanesska a velká pochvala patří Aničce, která získala balónek před bránou a po výborné kličce zavěsila do branky. Gólmanka Elite, která předváděla celý zápas neuvěřitelné zákroky, vůbec nevěděla, kde jí hlava stojí. Utkání skončilo prohrou vysoko 6:13 a kvůli gólovému rozdílu nás čekal boj o sestup s týmem Panthers Praha.

Na poslední utkání se po delším přesvědčování posadila do branky Anička. Byl to její první výstup v brance, ale kdo zápas viděl, tak uzná, že to tak vůbec nevypadalo. Anička si počínala velmi zkušeně, hlídala si tyčky, chytala střely z dálky a nebála se skočit po míčku, i když byl kolem ní chumel hráček. I díky této jistotě v bráně a výborně práci holek v útoku, Natálka přispěla 2 góly a nesčetným množstvím obraných zákroků, skončilo toto utkání 4:2 v náš prospěch.

Šťastný konec posledního utkání a taky dárky a diplom, který jsme dostali od pořadatelů, nakonec všem vykouzlil úsměv na tváři. Všechny zaslouží pochvalu za bojovnost a hlavně výdrž, protože odehrály 3 náročná utkání proti silným soupeřům v počtu 5+1.

Statistika: Sparta-Bohemians 6:6 (2:4) (Vanesska 4+1, Naty 2+1, Anička 0+1, Mia 0+1), Sparta- Elite 6:13 (2:5) (Vanesska 3+0, Naty 1+1, Páťa 1+1, Anička 1+0), Sparta-Panthers 4:2 (1:1) (Vanesska 1+2, Naty 2+0, Mia 1+0)

Sestava: Patricie Dolejšová, Natálie Kovačová, Nela Strouhová (2. zápas - brankář), Vanessa Strouhová, Anna Miterová (3. zápas - brankář), Mia Šestáková (1. zápas - brankář)