Jan Novotný: O florbalu se bavíme denně!

A máme tady další pravou florbalovou rodinu. Stejně jako u Břeských, o nichž jsme psali minule, tak i u Novotných hrají florbal tři děti. A co víc, všichni aktivně pomáhají při pořádání zápasů. A otec Jan Novotný dokonce trénuje. ,,O florbalu se bavíme denně," usmívá se hlava rodiny. Sparta je jejich život.

Sparta & Rodiče | 30. listopad -1
Jan Novotný: O florbalu se bavíme denně!

Proč vaši rodinu uchvátil florbal? A proč jste si vybrali zrovna Spartu?

,,Byla to vlastně náhoda. Chtěli jsme, ať děti dělají nějaký sport, místo poflakování po ulici a sezení u počítače. Našli jsme na Podvinném mlýně pro jednoho fotbal a druhý, že by zkusil florbal. Tak jsme se šli kouknout na trénink florbalistů a oslovili trenéra, jestli by to nemohl zkusit. A díky němu jsme se dostali do florbalového týmu. Druhý syn se za tři měsíce připojil. Po roce tréninků a turnajů se k nim přidala i dcera."

Kdo všechno z rodiny florbal hraje?

,,Dcera hraje za dorostenky a juniorky, jeden syn v poli a druhý jako brankář. Já si udělal trenérskou licenci a trénuji kluky na turnajích."

Jste velmi aktivní při pořádání zápasů. Hodně vás to baví?

,,Určitě, je tu skvělá parta lidí od pořadatelů až po hráče. Děti připravují hřiště a podávají míčky. Dcera dělá zápisy a stará se o online. Já pomáhám s přípravou VIP prostorů. Zapojili jsme i manželku, která zapisuje u vstupu karty fanouška."

Jak se Vám daří kloubit florbal s dalšími rodinnými aktivitami?

,,Je to občas náročné jak na logistiku, tak časově. Na prvním místě je florbal, a když zbude čas, tak si užíváme rodinných aktivit, relaxujeme a odpočíváme."

Je vůbec nějaký den v týdnu, kdy nikdo z Vás nezajde do haly a nebo neřeší florbal?

,,Asi ne. O florbalu se bavíme denně. Tréninky máme třikrát týdně a o víkendech jsou turnaje. Když jsou děti doma, tak si z jednoho pokoje udělají takovou malou arénu a tam hrají florbal. Největší radost z toho mají sousedi..." (usměje se)

Dále čtěte