Po dvou kolech play-down si poslední slovo vzala Sparta!

O víkendu sparťané vstoupili do série play-down proti Kanonýrům z Kladna. Obě utkání Sparta odehrála na domácí půdě a série nabídla opravdu vypjaté situace. Kladnu se vrátila pořádná dávka sebevědomí, když dokázalo v prvním zápase play-down otočit vývoj zápasu z 0:3 na konečných 4:7. Sparťanům se tedy do druhého utkání šlo velmi těžce, ale za podpory domácích fanoušků dokázali druhý zápas dotáhnout do vítězného konce a po dvou kolech je série vyrovnaná. Už nyní je jasné, že se bitva vrátí zpět do Prahy!

30. listopad -1
Po dvou kolech play-down si poslední slovo vzala Sparta!

1. kolo play-down ACEMA Sparta Praha vs. Kanonýři Kladno:

Sparta dobře věděla, že Kladno bude v play-down o mnoho silnější a připravenější než v posledním duelu, ve kterém Sparta vyprovodila Kladenské Kanonýry třinácti brankami. Vstup do prvního zápasu play-down se vyvedl Spartě, která po první třetině vedla už 3:1 a stačilo přidat dvě slepené branky a mnoho fanoušků v hale by věřilo v hladké dohrání zápasu. Gól Ježka, Prunera a Marvánka ale v první třetině zdaleka o všem nerozhodl. Přívara dokázal před koncem prvních dvaceti minut zápasu snížit na 1:3 a nakopl tak svůj tým k lepším výkonům, které následovaly další dvě třetiny. Také o druhou branku Kladna se postaral Přívara, který se opět trefil mezi tři tyče Beneše. Sparta lehce znervózněla, v tu ránu ale vstřelil parádní gól Špalek a Sparta opět odskočila do vedení dvou branek. Ještě před ukončením druhé třetiny vstřelil gól Vaculčiak a Kladno cítilo, že zápas ještě může vyhrát. Třetí třetina patřila Kladnu, tři góly do sítě Sparty znamenaly první bod v sérii pro Kladno. 

ACEMA Sparta Praha - Kanonýři Kladno 4:7

branky: 4. Ježek, 9. Pruner, 13. Marvánek, 31. Špalek - 20. Přívara, 28. Přívara, 36. Vaculčiak, 48. Nushart, 57. Riebauer, 59. Louvar, 60. Řehoř, rozhodčí: Jiří Filipčík - Ondřej Filipčík, vyloučení: 3:4, využití: 2:2, diváků: 257, zásahy brankářů: Beneš 19, Pech 30, po třetinách: 3:1, 1:2, 0:4.

2. kolo play-down ACEMA Sparta Praha vs. Kanonýři Kladno:

Druhé kolo play-down přineslo parádní sparťanskou atmosféru i díky projektu SPARTA SPOJUJE, který vznikl na základě spolupráce s fotbalovou Spartou. Autogramiáda s Martinem Frýdkem byla skvělým programem pro sparťanské fanoušky, maskot se postaral o rozproudění fanoušků a volné lístky na fotbalovou Spartu byly pro držitele karet fanouška skvělým dárkem. Naše kluky od začátku zápasu hnali dopředu parádní fanoušci, kteří celý zápas nepřestávali v hlasité podpoře! První gól inkasovala Sparta už ve čtvrté minutě, kdy Riebauer našel mezeru u tyče Beneše. O vyrovnání se postaral Jaroš, který zametl míček zpoza brány za záda Pecha. Pruner přidal branku, která dlouhou část zápasu znamenala těsné vedení Sparty. Na hřišti bylo opět poznat, o co se hraje, spoustu dohraných soubojů, které občas i přesahovaly hranici fair-play. Díky trefě Marvánka Sparta po 40. minutách hry vedla 3:1 a dál kráčela za vyrovnáním napjaté série. Dvě trefy ve třetí třetině zaznamenal Svatoš a jednu branku přidal Ujhelyi. Sparta se dostala do velmi sympatického vedení 6:1. Kladno v 52. minutě začalo stíhací jízdu a postaralo se o velké drama. Zápas nakonec skončil za stavu 6:4 pro domácí Spartu, která tak srovnala sérii a vyhlíží dvě důležitá utkání na Kladně.

ACEMA Sparta Praha - Kanonýři Kladno 6:4

branky: 14. Jaroš, 17. Pruner, 33. Marvánek, 42. Ujhelyi, 47. Svatoš, 51. Svatoš - 4. Riebauer, 52. Nushart, 53. Soukup, 55. Nushart, rozhodčí: Radim Sýkora - Miroslav Tkáč, vyloučení: 4:5, využití: 2:0, diváků: 320, zásahy brankářů: Beneš 11 - Pech 20, po třetinách 2:1, 1:0, 3:3.

Dále čtěte