Elévky odehrály 9. ligový turnaj

I po turnaji v Letňanech zůstávají elévky v 1. koši

11. březen 2017
Elévky odehrály 9. ligový turnaj

Další, v pořadí už 9. ligový turnaj probíhající sezóny pořádali Black Angels v BB aréně v Letňanech.

První utkání sehrály naše holky s týmem MB Dolní Bouzov a měly v něm herně mírně navrch. Bohužel se však nepodařilo proměnit řadu šancí, často i s trochou smůly (Vanesska trefila hned 3x tyč a 2x zmenšovák) a na druhé straně jsme dostávali laciné góly - 1. po nepostavené zdi, druhý po ztrátě míčku poslední hráčky, a tak se zrodila remíza 3:3. Hodně výborných zákroků v brance předvedla opět Kamilka.

Druhý zápas proti Black Angels byl výrazně těžší zkouškou a přestože holky bojovaly a poměrně zodpovědně se snažily pokrývat soupeřky, několikrát nedokázaly eliminovat rychlé kombinace a silovou a výškovou převahu Blacků a zrodila se jednoznačná porážka. Nutno poznamenat, že domácí hráčky jako jediné dorazily v dostatečném počtu a zřejmě je tak nepostihly početné absence způsobené začínajícími prázdninami a nyní rozšířenými nemocemi.

Zápas o třetí místo se našim holkám mimořádně vydařil, a to i přesto že se v poslední minutě štěstí přiklonilo na stranu soupeřek. S kvalitním týmem Chodova jsme odehráli naprosto vyrovnané utkání, všechny naše hráčky k utkání přistoupily velmi zodpovědně a bojovně, dařilo se i střelecky. Brankářskou výstroj si tentokrát vylosovala tradiční střelkyně i obránkyně  Vanesska, a vyzkoušela si tak dirigovat holky před sebou z branky. 

Turnaj se holkám vydařil i přes nízkou účast a netradiční složení a byl vidět opět velký herní posun od poslední účasti v prvním koši. Velmi se zlepšila Páťa, které se navíc podařilo v každém utkání skórovat, významný pokrok byl vidět u Nelinky, která ke své bojovnosti dokázala několikrát i podržet balónek a přesně rozehrát a opět se dostala i do několika šancí, stejně tak Kamilka, která přidala navíc výborné brankářské zákroky v prvním utkání a přihrávky na góly. Na velkou zarputilost v soubojích u Adrianky jsme už zvyklí, tentokrát jen škoda její smůly v zakončení. Vanesska odzadu pěkně dirigovala holky před sebou, k tomu přidala i góly, stejně jako Natálka, které se velmi vydařilo hlavně utkání o umístění, kdy vzala zodpovědnost na sebe.

Statistika: Sparta - Dolní Bouzov 3:3 (2:2) ( Vanesska 2+0, Páťa 1+0, Natálka 0+1, Kamilka 0+1, Adrianka 0+1), Sparta - Black Angels 4:13 (1:7) (Natálka 2+0, Kamilka 0+2, Vanesska 1+0, Páťa 1+0, Nelinka 0+1) Sparta - Chodov 6:7 (3:3) ( Natálka 4+0, Páťa 2+1, Kamilka 0+1)

Soupiska: Kamila Čehylová (1.z.B), Patricie Dolejšová, Natálie Kovačová, Nela Strouhová, Vanessa Strouhová (3.z.B), Adriana Vebrová (2.z.B)

Příští turnaj se uskuteční 25.3.2017 pravděpodobně v Kunraticích