Sparta sympaticky vzdorovala silné Boleslavi, body však nezískala!

Poslední kolo základní části Sparta v neděli odehrála na půdě silné Boleslavi, kde se chtěla pokusit o senzaci a připsat si tři body, které mohly rozhodnout o účasti v play-off. Tým v čele s Ondřejem Svatošem sahal v 46. minutě po vyrovnání, Boleslav srovnání skóre nedopustila a zápas dovedla do vítězného konce 6:3.

30. listopad -1
Sparta sympaticky vzdorovala silné Boleslavi, body však nezískala!

První minuty utkání jasně ukazovaly, kdo je v tomto zápase favoritem a zdálo se, že role soupeřů jsou jasně rozdány. Tadeáš Chroust sice otevřel skóre zápasu na začátku třetí minuty, ale Michal Kotouček byl silně proti, aby musel z brány lovit další míčky. Svými solidními zákroky držel Spartu v naději do dalších minut a někdy i se štěstím dokázal pokrýt další šance, které si Boleslav v první třetině vytvořila. Sparta měla v prvních dvaceti minutách několik příležitostí srovnat stav a uvést Boleslav do nejistoty, bohužel se tak nestalo ani v přesilové hře, když na trestnou lavici zavítal v čase 6:05 Radim Křenek za hru rukou. Stav po první třetině dopadl díky trefě Chrousta 1:0 pro Boleslav, ale fanoušci Sparty, kteří dorazili podpořit svůj tým mohli vidět, jak moc sparťané chtějí vyhrát.

Na začátku druhé třetiny přišel opět rychlý gól, který trefil střelec první branky, Tadeáš Chroust. Sparta se často dostávala do slibných šancí, ale děrovaný míček dlouho nedokázala vměstnat za Rytychova záda. Sparta poprvé skórovala krátce po třetí obdržené brance, kdy Jarda Jaroš chytře za bránou Rytycha vrátil balónek na brankoviště, kde se trefil rozběhnutý Martin Rebro a v 34. minutě trefil k vnější tyči. Ke konci druhé třetiny zaznamenal třetí trefu Tadeáš Chroust a technologové odskočili do jistého vedení 4:1.

Ve třetí třetině Spartě odhodlanost změnit stav skóre rozhodně nechyběla. Ve 45. minutě se trefil pod břevno Michal Kareš a za malý okamžik měl jako první ruce nad hlavou Milan Bína, který slavil vstřelený gól na 3:4 z pohledu Sparty. Tvrdá rána přišla v 52. minutě zápasu, kdy dvoubrankové vedení zařídil Tomáš Chroust a Spartě tak vzal velké naděje na srovnání zápasu. Po pěkné sérii přihrávek skóroval deset vteřin před koncem Radek Krajcigr a Sparta i přes velmi sympatický výkon musela skousnout prohru 3:6.

Technology Florbal MB - ACEMA Sparta Praha 6:3

branky: 3. Tadeáš Chroust, 22. Tadeáš Chroust, 31. Krajcigr, 39. Tadeáš Chroust, 52. Tomáš Chroust, 60. Krajcigr - 34. Rebro, 45. Kareš, 46. Bína, rozhodčí: Jiří Muller - Matouš Novosad, vyloučení: 3:1, využití: 1:0, diváků: 418, zásahy brankářů: Rytych 21, Kotouček 20, po třetinách: 1:0, 3:1, 2:2.


Dále čtěte