Snažíme se ještě o větší propagaci Sparty, říká marketingový manažer Wertheim!

Florbal dlouho hrával, teď ho trénuje, ale stíhá i práci v kanceláři. Daniel Wertheim se naplno pustil ve Spartě do práce marketingového manažera, kterou přezval po Jakubovi Vránovi, opoře "A" týmu. ,,Ve Spartě se snažíme budovat klubismus," tvrdí někdejší brankář, za nímž stojí i úspěšný projekt Sparta Kids.

Klubové zprávy | 30. listopad -1
Snažíme se ještě o větší propagaci Sparty, říká marketingový manažer Wertheim!

Jak jste se k práci marketingového manažera dostal?

,,Poměrně nečekaně. Jakmile Jakub Vrána, který vedl marketing přede mnou, oznámil vedení Sparty, že by na této pozici rád skončil, nastala situace, kdy sám Jakub doporučil několik osob, které by se marketingu mohly ujmout. Sparta na této pozici chtěla někoho, kdo je s klubem spojený a má v něm přehled. První, kdo mě oslovil, byl Denis Roháč (provozní ředitel) a jelikož mě tento post velice lákal a byl pro mě zajímavým, stačilo jen probrat všechny potřebné záležitosti a nebyl sebemenší důvod tuto nabídku odmítnout."

Co konkrétně vaše práce obsahuje?

,,Z největší části je mou prací informovat členy klubu a širší veřejnost o dění ve Spartě. Jedná se o články na webu, komunikace přes členskou sekci, upozornění na nejrůznější zajímavosti, které se v klubu odehrávají. Při práci je důležitá komunikace mezi klubem a Českou florbalovou unií. Jedna z nejdůležitějších částí je komunikace přes sociální sítě, které jsou zvláště u dětí opravdu oblíbené. Dále se snažím vymýšlet projekty, které zajistí propagaci florbalu a našeho klubu pro širší veřejnost. Budeme se snažit jít cestou, která je ražena ve fotbalové Spartě - tedy skvěle marketingově pracovat s dětmi, které jsou poté nedílnou součástí fanouškovské základny "A" týmu."

Na co se nejvíce zaměřujete? Jak by se mohla oblast marketingu ve Spartě podle vás zlepšit?

,,V této chvíli se zaměřuji na to, abych plnil základní plán vedení a měl čas se na této pozici trošku "zabydlet". Společně s provozním ředitelem Denisem Roháčem chceme na zápasy "A" týmu dostat co nejvíce fanoušků, kteří vytvoří skvělou atmosféru při domácích zápasech. Do nové sezóny chceme položit pevné základy fanklubu florbalové Sparty, dále chceme zlepšit informovanost o našich mládežnických týmech. Doteď se klubová propagace ve většině případů týkala pouze mužského týmu. Sparta má však obrovskou základnu mládeže, o které lidé chtějí číst a mít ji na očích. "

Jaké projekty jsou pro vás nejdůležitější?

,,Ve zbytku této sezóny nebyl kvůli předávání celého marketingu čas na velké projekty. Samozřejmě se od příštího ročníku zaměříme na projekty, které budou zajímavé hlavně pro členy našeho klubu. Líbí se mi propojení hokeje, fotbalu a florbalu. Chceme, aby děti a rodiče pravidelně navštěvovali zápasy "A" týmu. Už nyní mohu prozradit, že malé překvapení jsme si pro nadstavbovou část připravili. Určitě je na co se těšit!"

Vítáte i zapojení rodičů hráčů v mládežnických kategoriích?

,,Jednoznačně ano. Ve Spartě se snažíme budovat klubismus, chceme propojit rodiče a klub. Velice vítám, když se rodiče aktivně zapojují do dění ve Spartě a mají celkově ke klubu vztah. Atmosféra na turnajích a dalších společných akcích je potom úplně na jiné úrovni, trenéři a rodiče se dobře znají a působí to na mě velice dobře."

Stíháte si ještě zahrát aktivně florbal?

,,S hráči mého věku určitě ne, ale s dětmi na tréninku si to občas rád pinknu."

Jak se vlastně odvíjela vaše florbalová kariéra?

,,Začínal jsem jako mnoho dětí na jednom florbalovém kroužku na základní škole, po krátké době jsem se dostal na klubovou úroveň do FbŠ Bohemians, kde jsem zastával pozici gólmana. Z několika důvodů jsem se v dorostu rozhodl z Bohemky odejít. Dostal jsem se na trénink Sparty, který vedl pan Culka starší, a hned po tomto tréninku jsem věděl, že chci na Spartě zůstat. Přestup z Bohemians do Sparty nebyl zrovna jednoduchý a provázelo ho spoustu problémů. Nakonec se zadařilo a mohl jsem na Spartě chytat. Nadšení z florbalu jsem tou dobou mohl rozdávat, v dorostencích jsme měli skvělou partu, herně se nám dařilo a nebyl den, kdy jsem na florbal nemyslel. Zlom, kdy jsem se rozhodl s chytáním skončit, přišel v juniorech, v roce, kdy se spojila Sparta s neslavným klubem SSK Future. Adaptace některých hráčů z Future do sparťanské kabiny neproběhla tak, jak jsme chtěli, dále se přidaly zdravotní problémy a vzešla z toho herní pauza, která přetrvává dodnes. V té chvíli jsem ale věděl, že chci u florbalu zůstat. Rozhodl jsem se založit si vlastní florbalovou školu, která položila základy dnešnímu projektu Sparta Kids, který společně se Spartou dále rozvíjím. Ve stejnou dobu mi Michal Blažík, který měl na starost nově vzniklou Barrandovskou akademii, nabídl trénování mladších žáků. Řekl jsem mu, že se mnou může počítat a společně jsme ještě s pár trenéry začali psát historii akademie Barrandov, která se od svého vzniku posunula na skvělou úroveň. Za dobu existence Barrandovské akademie jsem působil jako asistent u starších žáků, trenér mladších žáků, trenér brankářů a nyní zastávám také pozici hlavního trenéra přípravky a šéftrenéra Barrandovské akademie."