Gólová smršť v zápase Sparta vs. Kladno!

V jednadvacátém kole Tipsport Superligy a zároveň v posledním domácím utkání v základní části ligy, Sparta nadělila celkem třináct gólů do branky Kladna, které už během prvních deseti minut prohrávalo 0:4 a nedokázalo Spartě dále vzdorovat. Sparťané před skvělými 515 fanoušky Kladnu tvrdě oplatili prohru z osmého kola.

30. listopad -1
Gólová smršť v zápase Sparta vs. Kladno!

Úkol pro držení naděje pro play-off byl od začátku jasný, Sparta musela proti Kladnu skórovat za tři body. Tempo, které stanovili sparťanští hráči nejspíše Kladno velice zaskočilo a s tak ostrým startem hráči Kladna rozhodně nepočítali.  Domácí celek od prvních vteřin úřadoval a Kladno nepouštěl do žádných akcí. Skóre otevřel Kadoch už v páté minutě, kdy po krásné kombinaci prostřelil brankáře Pecha, kterému proklouzl balónek mezi nohama. Od této chvíle se s góly roztrhl pytel a fanoušci si užívali parádní vstup Sparty do utkání. Zápas se zdál být zlomen ve čtrnácté minutě, kdy Bína parádně proměnil trestné střílení a zvýšil na 5:0 pro Spartu. Kladno však dokázalo během dvou minut snížit na 2:6, ale domácí Jaroš vrátil Spartě klid v podobě sedmého gólu pět vteřin před koncem první třetiny.

Ve druhé třetině dorazili do haly skvělí hokejoví fanoušci, kteří překvapili sparťanské hráče a neskutečným způsobem vyhecovali tým Jaroslava Berky k dalším parádním trefám. Sparta druhou třetinu dovedla do sympatického náskoku 11:2. K tomuto výsledku pomohly také dvě přesilovky, které Sparta vždy využila. Díky parádní atmosféře v hale se sparťané mohli těšit na poslední dvacetiminutovku, ve které chtěli náskok ještě zvýšit.

Posledních dvacet minut se Kladno snažilo zabránit další brankové nadílce, což se Kladenským podařilo. Sparta v této třetině gól slavila pouze dvakrát a stejný počet oslav se konal na straně Kladna. Konečný stav zápasu 13:4 pro Spartu a důležité tři body, které sparťanům pomohly na deváté místo v tabulce. Na vytoužené osmé místo Sparta ztrácí pouhý jeden bod.

Klíčové utkání Spartu čeká v neděli 5.3. od 17:00 v Mladé Boleslavi, pokud zápas zvládneme za tři body a Bohemians proti Pardubicím nezískají více jak dva body, budeme v play-off!

Děkujeme všem fanouškům, kteří Spartu v tomto zápase podpořili, atmosféra v hale byla naprosto skvělá!

ACEMA Sparta Praha - Kanonýři Kladno 13:4

branky: 5. Kadoch, 9. Košir, 10. Smetana, 11. Bína, 14. Bína, 15. Zouzal, 20. Jaroš, 23. Ujhelyi, 26. Krejča, 29. Krejča, 29. Marvánek, 39. Bína, 50. Zouzal, 58. Jaroš - 18. Nushart, 20. Richtr, 58. Mandler, 60. Mandler, rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek, vyloučení: 0:2, využití: 0:2, diváků: 515, zásahy brankářů: Beneš 15 - Pech 5, Cmíral 15, po třetinách: 7:2, 4:0, 2:2


Dále čtěte