Elévky opět neporaženy

Na turnaji v kladenské sportovní hale předvedly nejmenší sparťanky výborné výkony

25. únor 2017
Elévky opět neporaženy

Po povinném pořadatelství třetího koše na minulém turnaji se sparťanské elévky vrátily do druhého koše, který celek Nového Strašecí tentokrát uspořádal na Kladně.

V prvním utkání se naše děvčata utkaly s pořádajícím týmem. Po počátečním oťukávání zužitkovala dvě krásné přihrávky Adélky Natka. V dalších minutách pak po přihrávkách Péťy vstřelila 2 branky Vanesska - ta pak připravila góly i pro Páťu a Nelinku a do druhé půle jsme šli s šestigólovým náskokem. Ve druhé části pak holky mírně polevily a konečný gólový účet se tak zastavil na skóre 9:1 pro Spartu. Zápas odchytala Mia.

Ve druhém utkání jsme narazili na Start Kunratice. V zápase jsme si opět utvořili dostatečný náskok už v první půli. Holky výborně kombinovaly, bránily, vracely se a neprosazovala se ani výborná hráčka soupeřek s číslem 98. Velmi dobrý výkon v brance předvedla Péťa. Ve druhé půli přišel opět mírný útlum v koncentrovanosti, a došlo ke zkorigování výsledku. Naše góly nastřílely Natka a Vanesska, nejvíce gólových přihrávek měla i v tomto zápase Adélka, která navíc hrála s velkým přehledem v obraně.

Ve finále jsme se utkali s naším tradičním soupeřem - týmem Mladé Boleslavi. Opět se jednalo o napínavé a velmi vyrovnané utkání. Na úvodní gól Boleslavi odpověděla dvěma góly Vanesska, soupeřky ihned srovnaly, stejně tak i po gólu Natálky a dalším gólu Vanessky. Stejným způsobem se vyvíjel i druhý poločas. Za zmínku pak stojí také krásný samostatný únik Adélky, která gólově potvrdila svůj dnešní výkon a Nelinčina gólová střela z poloviny hřiště - ta nám krátce před koncem zajistila vedení 7:6. I na tuto branku však soupeřky dokázaly  gólově zareagovat, a tak zápas stejně jako poslední vzájemné utkání skončil remízou 7:7. O vítězi turnaje tak rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých nám vítězství vychytala Kamilka Čehylová.

Holky odehrály velmi dobrý turnaj, předvedly bojovnost i technické a taktické zlepšení. Kromě tradičních elévek se velmi dobře se ukázaly také naše přípravkářky - skvělý přehled v rozehrávce a kvalitní přihrávky ukázala Adélka, zlepšení technických dovedností prokázala Páťa, velkou zarputilost Anička, hezky proměněný finálový nájezd Mia a dva góly ze hry vstřelila Nelinka. Můžeme se tak těšit na další turnaj holek, který se uskuteční 11. 3. (s největší pravděpodobností v Letňanech).

Statistika: Sparta - Nové Strašecí 9:1 (Naty 4+1, Vanesska 3+2, Adélka 0+3, Péťa 0+2, Páťa 1+0, Nelinka 1+0),  Sparta - Kunratice 7:5 (Naty 4+0, Vanesska 3+0, Adélka 0+3, Péťa 0+1, Páťa 0+1), Sparta - Boleslav 8:7n (Vanesska 4+1, Naty 1+1, Páťa 0+2, Adélka 1+0, Nelinka 1+0, Mia 0+1, samostatné nájezdy proměnily Mia, Páťa, Péťa, Anička, opakované pak Naty a Vanesska)  

Soupiska: Kamila Čehylová (3.z.B), Particie Dolejšová, Natálie Kovačová, Petra Krejcárková (2.z.B), Anna Miterová, Nela Strouhová, Vanessa Strouhová, Mia Šestáková (1.z.B), Adéla Trojášková