Preview! Získat tři body nad Kladnem a dále věřit!

Spartu o víkendu čeká poslední domácí zápas základní části ligy. Do Sparta arény dorazí nevyzpytatelné Kladno a pokud Sparta získá tři body, bude držet určitou šanci na play-off. Jednadvacáté kolo Tipsport Superligy startuje už tuto neděli od 17:00 na Podvinném mlýně!

30. listopad -1
Preview! Získat tři body nad Kladnem a dále věřit!

První letošní duel mezi Spartou a Kladnem pro pražský celek nedopadl vůbec dobře. Divoká přestřelka se konala na půdě Kladna, kde padlo celkem patnáct branek. Bohužel o branku více obdržela Sparta a domu si vezla smolnou porážku 8:7. Sparta v tomto zápase chtěla navázat na dvě předchozí výhry proti Liberci a Ostravě. Kladno se ale proti Spartě dokázalo skvěle nabudit a už prvních dvacet minut hry sparťanům ukázalo, že to nebude lehký zápas. Ani jeden celek nedokázal soupeři odskočit na větší brankový rozdíl. Kladno sice v 39. minutě vedlo 7:5, ale do půlky třetí třetiny bylo skóre díky trefě Bíny a Marvánka opět vyrovnané. Šťastnější střelu na branku dokázalo vypustit Kladno, které v 52. minutě vstřelilo rozdílový gól a získalo tak nad Spartou všechny tři body.

Kladno, které vybojovalo postup do Superligy bylo na začátku sezóny pro mnoho týmů velkou neznámou. Na lavičce se objevil Jan Zahálka, který se po angažmá v Tatranu a Boleslavi opět vrátil na špičku českého florbalu. Možná právě díky pozici Jana Zahálky Kladno dokázalo získat hráče jako je Řehoř, Vaculčiak nebo Riebauer. Kladno dokázalo bodovat naposledy v 15. kole, kdy potrápilo mistrovský Chodov a dokázalo z tohoto zápasu vytěžit dva body. Poslední zápasy Kladno utrpělo tvrdé prohry, 2:11 proti Boleslavi, 3:7 s Libercem a 10:7 s Brnem.

Konec základní části je pro mnoho týmů opravdu napjatý. O play-off stále bojují čtyři celky: Sparta, Bohemians, Liberec a v neposlední řadě si o play-off vítězstvím nad Tatranem řekly Pardubice. Tyto čtyři týmy mohou za jistých podmínek obsadit osmé místo tabulky. Spartě by stačilo získat v posledních dvou utkáních 3 body, za předpokladu, že Liberec získá pouze bod a Bohemians maximálně dva body z posledních dvou duelů. 

Napínavý duel s Kladnem začíná už tuto neděli 26.2. od 17:00 ve Sparta aréně na Podvinném mlýně! Cestu na Podvinný mlýn mají v kalendáři i florbaloví nadšenci z klubu SK Florbal Benešov. Všichni sparťani teď musí držet pospolu a přijít naše borce v nelehké situaci podpořit! Těšíme se na tebe!

Dále čtěte