Skvělý start … výbuch … zlepšení, ale nestačilo to

Devátý turnaj dorostenek v Kunraticích.

30. listopad -1
Skvělý start … výbuch … zlepšení, ale nestačilo to

V příjemné hale v Kunraticích jsme se sešli hned ráno k úvodnímu zápasu turnaje. A rovnou zostra jsme narazili na doposud nejlepší tým naší soutěže - Wizards.

Na svém kontě měli pouze dvě prohry a remízu ze 24 zápasů!!

Co je zajímavé, tak tu remízu a jednu prohru měli právě s námi! Zpočátku sezony jsme s nimi třikrát jasně prohráli (2:10, 2:8, 0:5), ale pak jsme zvládli další dva vzájemné zápasy bez prohry (1:1, 5:4). Myslím, že pomalu pro ně začínáme být noční můrou:-)

I tentokrát jsme jim nechtěli dopřát klidný spánek.

Vcelku brzy jsme dostali první gól zápasu. Pak se předváděly pěknými zákroky gólmanky obou týmů. K vyrovnání nám po závaru ve velkém brankovišti dopomohla vlastním gólem jedna z hráček soupeře. Bohužel jsme se neradovali dlouho a ještě před koncem první poloviny soupeř zvýšil na 2:1. Jak už se ukazuje vcelku pravidelně, máme lepší druhé poloviny, takže jsme do toho vlítli a šli si za vyrovnáním. To se nám povedlo minutu a půl před koncem, kdy po přihrávce Áji vstřelila gól Kačka. V žádném případě jsme se nesnažili držet tento skvělý výsledek až do konce, do kterého už moc nezbývalo. Podnikli jsme ještě několik útočných akcí a v samém závěru jsme měli výhru na dosah. To když se pár sekund před koncem ocitla Bára na dostřel a napálila míček bekhendem na bránu. Ten šel do tyčky a za gólmanku. Té se po chvíli ocitl míček v ruce. Výhra z toho tedy nebyla, ale pro nás to byl další skvělý výsledek a prodloužení dobré série s tímto těžkým soupeřem - 2:2.


Sestava: G- Múčková - Červenková (0+1), Voštiarová, Křečková, Knappová - Walderová (1+0), Jelínková “C”, Novotná - Mervartová, Lukovská, Brychová, Ronovská


Na dalšího soupeře jsme byli velice zvědaví, protože jsme se jako s jediným soupeřem ještě letošní sezonu nepotkali - Vinohrady. Netušili jsme, co od nich čekat. I když vlastně nějaké informace jsme měli a ty říkaly, že máme čekat urputný beton a hru na brejky. Takže nic příjemného a moc záživného. Ovšem opak byl pravdou a Vinohrady nás mile překvapily.

Hm, “mile překvapily”. Překvapily určitě, ale milé nám to nebylo. Vyprášili nás až běda.

Začali jsme skvěle, když už v čase 00:28 z přihrávky Stely dala gól Kiki N. A to asi naštvalo speciálně jednu hráčku soupeřek, která se na nás vrhla a předvedla takovou smršť, že jsme byli na ručník. Nejprve vyrovnala v čase 00:37, za dalších 9 vteřin už dostala svůj tým do vedení a jak byla při chuti, tak nám tam ještě poslala dva góly navrch. Pak si dala chvíli pauzu a vzala to za ní spoluhráčka, která navýšila o další dva góly. Pak přišla naštěstí přestávka.

Oklepali jsme se a do druhé poloviny nastoupili holky s novými pokyny a zkusili jsme zahrát jinou taktiku. Ta naštěstí pomohla a trochu přibrzdila útočné choutky Vinohrad. Přesto jsme ještě dostali tři góly. V závěru už jsme jen upravili výsledek, kdy po přihrávce Kačky vyslala Inka pěknou střelu z větší vzdálenosti, která překvapila gólmanku soupeře - 2:9.

Nezbývalo nám, než se z toho rychle oklepat a připravit se na poslední zápas dne.


Sestava: G- Múčková - Červenková, Voštiarová, Křečková, Knappová - Lukovská (0+1), Jelínková “C”, Novotná (1+0) - Walderová (0+1), Mervartová, Brychová, Ronovská (1+0)


Pro třetí zápas nám byly soupeřem Kralupy. S těmi máme vždy vyrovnané zápasy, kdy se ve většině z nich radovaly soupeřky. Naštěstí na nás předchozí zápas nezanechal patrné stopy. Od začátku zápasu jsme se nastěhovali na polovinu soupeře a vyvinuli tlak. Jenže se opět projevilo, že máme problém z toho gólově vytěžit. A tak se z ojedinělé šance ujal vedení soupeř. Tímto jediným gólem jsme prohráli první polovinu.

Takže opět nám nezbývalo, než se o výsledek poprat ve druhé půlce. A hned po dvanácti vteřinách bylo srovnáno, když Ája poslala míček do brankoviště a tam si s ním nejlépe poradila Laura. Bohužel se nám nepodařilo gólově navázat a využít další šance a tak přišel trest v podobě gólu soupeře, který rozhodl celý zápas - 1:2. Opět jsme s tímto soupeřem odehráli výsledkově těsný zápas. Herně jsme byli lepší, ale nedokázali jsme to přetavit v góly.


Sestava: G-Múčková - Mervartová, Lukovská, Křečková, Knappová - Červenková (0+1), Jelínková “C”, Voštiarová (1+0) - Walderová, Novotná, Brychová, Ronovská


Na příštím turnaji, který budeme pořádat 5.3. na Barrandově, se můžeme těšit na Kolín, Vinohrady a Elite.