Sparta s Brnem dlouho držela krok, body však domů neveze!

Ve dvacátém kole Tipsport Superligy sparťané vyjeli do Brna s jediným cílem - zvítězit. Celých čtyřicet minut Sparta držela s Brnem krok, druhou třetinu dokonce dokázala vyhrát v poměru 2:1 a držet tak vyrovnaný stav. V půlce třetí třetiny však přišly dva rychlé góly Brna a o vítězi bylo rozhodnuto. Buldoci porazili Spartu 5:2.

30. listopad -1
Sparta s Brnem dlouho držela krok, body však domů neveze!

Sparta si za poslední dobu musela zvyknout na fakt, že do zápasu půjde pod velikým tlakem a s obrovským cílem získat všechny tři body. Stejně tomu tak bylo i v Brně, kde Sparťané nesmírně toužili po třech bodech a posunutí na osmé místo tabulky. Od úvodního hvizdu Sparta působila koncentrovaně a pozorně se soustředila na svou obranu. Směrem dopředu to také vypadalo dobře, Košir vypustil nadějnou střelu, která však skončila těsně nad bránou, Bína trefil tyčku a v rychlém protiútoku se málem prosadil Vrána. Skóre zápasu otevřel domácí Jiří Koutný, který dokázal překonat chytajícího Kotoučka a zařídil Brnu vedení 1:0.

Druhou třetinu Sparta opět postavila na pevné obraně a rychlých protiútocích. Jarda Jaroš právě v samostatném úniku dokázala vyrovnat po přistrčení balónku od Košira. Jarošova radost z gólu by se dala krájet! Brno díky standardní situaci v rohu u naší branky dokázalo po rychlých dvou přihrávkách zvýšit na 2:1. Sparta se dokázala znovu prosadit z rychlého protiútoku, v čele se Svatošem, který rychle shodil na Krejču a ten nasměroval míček přesně za záda brankáře domácích Khuna. Sparta druhou třetinu vyhrála 2:1 a pevně držela naději na vítězství.

První gól třetí třetiny přišel opět po rychlé rozehrávce z rohu u branky Kotoučka. Brno opět odskočilo do vedení o jednu branku, bohužel po chvíli přišla opět rozehrávka Brna na naší půlce a Buldoci z toho dokázala znovu těžit, kdy se trefil Grlický po přihrávce zpoza brány od Mendreka. I pátý gól Brna přišel pár vteřin po rozehrávce, tentokrát však domácí Buldoci rozehrávali u své brány a na tři dotyky dokázali vstřelit branku, která už Spartě vzala všechny naděje na výhru. Sparta nezvládla třetí třetinu a domu neveze ani bod.

Další zápas Spartu čeká na domácí půdě dne 26.2. od 17:00 hodin. Naděje na play-off tu stále v jisté variantě výsledků jiných duelů jsou a proto budeme rádi, když sparťanské hráče přijdete v neděli podpořit na Podvinný mlýn!

itelligence Bulldogs Brno - ACEMA Sparta Praha 5:2

branky: 17. Koutný, 34. Tichý, 48. Mendrek, 52. Grlický, 53. Coufal - 30. Jaroš, 37. Krejča, rozhodčí: Lukáš Svrček - Radim Waliczko, vyloučení: 0:0, využití: 0:0, diváků: 409, zásahy brankářů: Khun 17- Kotouček 23, po třetinách: 1:0, 1:2, 3:0.


 

Dále čtěte