,,V play-off budeme daleko silnější, říká trenér juniorů Martin Kratochvíl!

Sparťanské juniory čeká o víkendu osmifinále play-off, ve kterém se jim postaví Pardubice, které na konci základní části získaly skvělou formu. To ale nemění nic na tom, že sparťané tomuto týmu ani v jednom utkání letošní sezóny nepodlehli!

30. listopad -1
,,V play-off budeme daleko silnější, říká trenér juniorů Martin Kratochvíl!

Ahoj Kráťo, můžeš nám krátce zhodnotit základní část sezóny? Pro mnoho kluků bylo velmi těžké kombinovat dorostenecká utkání se zápasy juniorky, je to tak?

Myslím, že to kluci zvládali dobře. Ti, co se nedostali do zápasů v nejvyšší juniorské soutěži, hráli nižší soutěž. Už před sezonou jsme se s vedením Sparty domluvili, že vytvoříme mladý tým Sparty, který bude mít zápasy nabitou sezónu, takže v tomto ohledu to byl náš plán a hráčům to pomohlo, bez ohledu na výsledek v základní části. Tu mimochodem hodnotím pozitivně. Sice jsme předposlední, ale na to jsme se opravdu neohlíželi. 

V základní části jste se často trápili v koncovce, přes to všechno jste hráli dostatek vyrovnaných utkání, ve kterých chybělo jen málo k vítězství. Kde se tyto těžké zápasy lámaly?

Lámaly se řekl bych v každé třetině. :-) Většinu utkání jsme odehráli na 17-18 hráčů, což je samozřejmě účel toho, co jsem zmínil v plánech sezóny. Klíčoví hráči se tak úplně nedostávali do tempa, možná tam bych viděl jednu z příčin. To se ale v play-off změní. 

Co říkáš na to, že si Vás v osmifinále play-off vybral soupeř, který Vás v lize ani jednou neporazil?

Jsme za to rádi. Podle mě se jim nechtělo cestovat do Brna a týmy jsou hodně vyrovnané. Forma Pardubic vylétla raketově nahoru, ale i oni musí počítat s tím, že my budeme daleko silnější než před tím. Bude to super osmifinále.

S čím půjdete do vyřazovacích bojů? V minulém roce si s Karlovými Vary prohrál v play-off jediné utkání, máš nějaký recept?

Samozřejmě, že téma play-off je v kabině na pořadu každého tréninku. Mám pocit, že jsme to do hlav hráčů dostali v dostatečném předstihu. Je důležité, aby hráči tuto událost vnímali. Na druhou stranu se je snažíme uvolnit, aby nebyli v křeči. Do play-off půjdeme určitě s pokorou, podobně jako v Karlových Varech. Důležité je, aby všichni drželi pohromadě.

Jaká je nálada v týmu a motivace urvat zápasy v play-off?

Cítím, že dobrá, napětí stoupá. :-) Jednoznačně chceme být v play-off uspěšní!

První utkání odehrají mladí sparťané na půdě Pardubic v sobotu 18.2. od 16:30, doma uvidíme Spartu v neděli od 11:30 ve SPARTA ARÉNĚ na Podvinném mlýně! Přijďte mladé naděje podpořit, čeká nás skvělé osmifinále a už v neděli může být rozhodnuto! 

Dále čtěte