Dlouhá cesta juniorek vstříc těžkým zápasům

Osmý turnaj juniorek na dalekém severu v Turnově.

30. listopad -1
Dlouhá cesta juniorek vstříc těžkým zápasům

Před tímto turnajem jsme byli ve velkém očekávání z několika důvodů.

Snad poprvé jsme se mohli sejít v kompletní sestavě - nevyšlo (chyběla Bára s Laurou).

- jak zvládneme zápasy se soupeři z top čtyřky - zvládli jsme (moc pěkně odehrané zápasy)

- jak se povedou muffiny Báře, které si pečení vykoledovala na minulém turnaji - nezjistili jsme (chyběla, takže příště)

- jak se bude v bráně dařit Nele, která si po delší pauze opět klekla mezi tyčky - skvěle (zachytala oba zápasy neskutečně)

- jak se adaptuje Terka, která v této kategorii bude hrát poprvé - v pohodě ( v tomto týmu to není problém, máme bezva holky)


Turnov nás přivítal ještě docela slušnou nadílkou sněhu. Ještě že náš sport se odehrává v halách, i když někdy to tak vůbec nevypadá - zima bývá skoro stejná jako venku a povrch je jako kluziště. To se naštěstí v Turnově nestalo a v útulné hale jsme se mohli pustit do soubojů s těžkými soupeřkami.


Hned na úvod nás čekal domácí tým Turnova, který si v soutěži počíná suverénně. Hrozivě vypadající gólové nadílky, které rozdává, vzbuzovaly respekt. Jejich skóre, které bylo před naším zápasem 102:23 ze 12ti zápasů, hovořilo za vše. Bylo jasné, že nás čeká náročný zápas, který se pokusíme uhrát, co nejlépe to půjde, abychom se nemuseli stydět.

Trenéři Honza s Míšou stanovili taktiku a šlo se na věc.

Zpočátku se musely holky se stanovenou taktikou trochu sžít. Je potřeba být plně koncentrovaný a hrát zodpovědně. Ve čtvrté minutě se podařilo soupeřkám vstřelit úvodní gól. Pak jsme dostali možnost přesilovky. S tou jsme se nepopasovali úplně dobře a dostali jsme z ní druhý gól. Do konce první části pak ještě další dva. Šancí měly soupeřky víc, ale Nele se v bráně dařilo.

Ve druhé třetině holky zlepšily bloky, přistupovaly k soupeřkám dřív a Nela se rozchytávala, čím dál víc. Bohužel jsme nebyli příliš nebezpeční v útoku. Chyběl nám rychlejší přechod, přesnější přihrávky a přesné zakončení.

Ve druhé třetině už jsme ale inkasovali jen třikrát. Bohužel se nám nedařilo uhlídat zjevně nejlepší hráčku soupeře, která nám ze sedmi gólů dala pět. Tato hráčka jasně převyšovala nejen naše, ale i vlastní spoluhráčky svou technikou, přehledem i střelecky. Troufnu si říct, že nebýt jí, nebo mít v našem týmu hráčku jejich kvalit, tak by se zápas vyvíjel jinak.

Po druhé přestávce naše holky svůj týmový výkon vygradovaly. Z čeho můžeme mít radost, je, že to co nám chybí individuálně u jednotlivých hráček a na čem musíme ještě hodně zapracovat, dokážeme nahradit bojovností. Nevzdáváme žádný zápas a hrajeme až do konce.

To se projevilo i v tomto těžkém zápase. A jasně to ukazuje výsledek třetí třetiny, kterou jsme vyhráli 1:0!!!

Nejen, že jsme nedostali gól, ale holky makaly až do posledních vteřin zápasu a za svou snahu si vysloužily gól. Tři vteřiny před koncem jej vstřelila Stigy po nahrávce Nikči - 1:7.

Se zápasem jsme mohli být spokojeni. Nejenom, že jsme nedostali napráskáno jako mnoho jiných (vždyť například Vosy s nimi dostaly 17gólů), ale odnesli jsme si několik pozitivních poznatků a hodně zkušeností, které nám pomůžou do dalších zápasů.    


Sestava: G-Múčková - Zezulová (0+1), Železná, Červenková - Jirková “C”, Pleskačová (1+0), Minaříková, Novotná, Walderová


Ve druhém zápase nás nečekal o moc lehčí soupeř - FBK Jičín. S tímto týmem už jsme se utkali na druhém turnaji a odešli jsme poraženi 2:5. Takže bylo zajímavé, jak dopadne odveta. Od října uplynulo dost času a mohli jsme srovnávat, jestli a kam jsme se posunuli.

Vypadalo to, že úvod zápasu se pro nás vyvíjí dobře. Za sekání byla vyloučena hráčka soupeře a mohli jsme si i v tomto zápase vyzkoušet přesilovku. Jenže ani tato se nám vůbec nepovedla a opět jsme dostali gól. Jenže na rozdíl od zápasu s Turnovem jsme dokázali odpovědět a po dalekonosné střele Áji jsme vyrovnali. Do konce třetiny jsme mohli oslavit druhý gól, kdy si úspěšnou spolupráci z prvního zápasu mohly zopakovat Stigy s Nikčou.

Ve druhé třetině jsme udrželi soupeřky na uzdě, Nela v bráně čarovala a udržela tuto třetinu bez inkasovaného gólu. Navíc se Áje podařilo přidat svůj druhý gól opět po střele z dálky a nahrávačkou byl kdo jiný, než zase Nikča.  

Parádní vedení o dva góly jsme si mohli užívat přes přestávku, ale pak bohužel už jen chvíli. Soupeřkám se podařilo třemi slepenými góly v rozmezí tří minut otočit zápas.

Nám se i přes velkou snahu a šance nepodařilo dát gól, soupeřky už taky úspěšné nebyly a tak byl konečným výsledkem stav 3:4.

Velká škoda našeho chvilkového výpadku, který nás stal body. Holky by si je za celé utkání zasloužily.

Z turnaje jsme mohli odcházet se vztyčenou hlavou. Určitě jsme v Turnově zanechali velmi dobrý dojem.   


Sestava: G-Múčková - Zezulová (0+2), Železná, Červenková (2+0) - Jirková “C”, Pleskačová (1+0), Minaříková, Novotná, Walderová


Pochvalu si zaslouží všechny naše hráčky, ale tu největší si jednoznačně zaslouží Nela. Výkon, který předvedla po víc, jak měsíci byl úžasný a jednoznačně v ní máme oporu… a ona v nás taky;-)