Starší žákyně v prvním koši předvedly skvělé výkony

Starší žákyně odehrály další turnaj, kde opět změřily síly s kvalitními soupeři. Po povedených výkonech turnaj zvládly s prohrou, remízou a výhrou a i příště se tak opět představí v prvním koši.

30. listopad -1
Starší žákyně v prvním koši předvedly skvělé výkony

V neděli 12. února starší žákyně odehrály další turnaj, tentokrát v domácím prostředím na Barrandově, kde postupně změřily své síly s týmy Panthers, Black Angels a SKV. 

Sparta vs. Panthers - 1:6
V prvním zápase jsme se setkali se známým soupeřem z Radlic, který má šikovné a zkušené hráčky a vždy předvádí dobré výkony. Cíl byl jasný - držet s Panthery tempo, obsazovat si hráčky a přidat i na střelbě. V první třetině se tento pokyn dařilo dobře dodržovat, panterské hráčky jsme k ničemu moc nepouštěly a dokonce jsme i dost střílely, naší snahu o góly však úspěšně mařila brankářka hostí. Jedinou branku našeho družstva vstřelila v druhé polovině Stela po perfektní nahrávce Klárky zpoza brány. 

Sparta vs. Black Angels - 5:5
Ve druhém zápase nás čekal tým Black Angels, taktéž výrazně poznamenaný prázdninami a marodkou. V první třetině se nám dařilo dodržovat pokyny, bránit a střílet, což se odrazilo na výsledku v poločase 4:1 v náš prospěch po 2 gólech Inky, gólu Zuzky a Stely. Ve druhé třetině jsme bohužel polevily a daly tak soupeři šanci k otočení utkání. Toho Blaci pohotově využily a čtyřmi rychlými góly skóre otočily. Nám se pak díky dalšímu gólu Stely podařilo už jen vyrovnat. 

Sparta vs. SKV - 7:6
V posledním zápase nás čekal dobře známý soupeř z Vinohrad. V první třetině se nám opět dařilo o něco více, kdy jsme se díky důsledné obraně a dobrému přechodu do útoku zasloužily hned o 3 branky, SKV se prosadily pouze jednou. Bohužel jsme ale opět ztratily koncentraci a tempo ve druhé třetině, což se zvrhlo v gólovou přestřelku na obou stranách. Naštěstí se nám ale díky závěrečnému držení balonku v obraně podařilo dovést zápas do vítězného konce. O naše branky se postaraly po dvou gólech Zuzka, Andy a Inka, jednu branku přidala Klárka. 

Celkově považuji turnaj za vydařený, je vidět, že jsme od posledně opět udělaly velký kus práce. Holky se zlepšují hlavně v osobní obraně, stavění zdí. Naopak je třeba zapracovat na efektivitě a přesnosti střelby.

Tímto bych také ráda poděkovala všem rodičům, kteří se podíleli na pořádání a zvládli to na jedničku. Bez Vás by to samozřejmě nešlo, díky!