Zvládnout pár zápasů a play-off se stane realitou, burcuje Ondřej Svatoš!

Kapitán "A"-týmu Ondřej Svatoš, který byl nominován na přípravná utkání České reprezentace ve finském Turku se nám rozpovídal o zlepšeném výkonu svého týmu a zároveň poukazuje na důvody, proč se týmu na začátku sezony tolik nedařilo.

30. listopad -1
Zvládnout pár zápasů a play-off se stane realitou, burcuje Ondřej Svatoš!

Ahoj Ondro, hned na úvod bych ti chtěl pogratulovat k účasti v reprezentaci na přípravná utkání ve finském Turku. Jaký z toho máš pocit a byl jsi z nominace překvapený?

Ahoj, já ti děkuji. Upřímně se přiznám, že jsem byl z nominace překvapený, o to větší jsem měl ale radost. Uvidíme, kolik toho v zápasech odehraju. Každopádně se budu snažit hrát nejlíp, jak umím.

V novém roce se Spartě podařilo navázat na úspěšný závěr roku 2016, kdy jste nečekaně obrali o body Vítkovice. Čemu připisuješ to, že se týmu v novém roce daří sbírat body?

Asi jsme si konečně začali uvědomovat naši pozici v tabulce a také fakt, že to za nás na tom hřišti nikdo jiný neodehraje. Začali jsme hrát více obětavě, bojujeme pro tým a na výsledcích je to znát.

Hned na úvod nového roku jste porazili Otrokovice, poté přišlo zaváhání proti Pardubicím, kde byl podle Tebe problém?

Tak pokud jsme chtěli pomýšlet na play-off, museli jsme po novém roce bodovat. Otrokovice jsme mimo jiné i přehráli takticky a, řekl bych, i jejich vlastní zbraní. Zápas s Pardubicemi byl pro oba týmy velmi důležitý, podle toho to také vypadalo. Šlo o poměrně opatrné a vyrovnané utkání, kde se ale bohužel radoval soupeř. Asi jsme nebyli dostatečně aktivní dopředu.

Zápas s Bohemians byl velmi vypjatý a plný emocí, jak vnímáš rivalitu mezi FbŠ a Spartou, jsou tyto zápasy něčím specifické? Ty sám jsi v Bohemians nějakou dobu působil...

Začínal jsem ve FbŠ ještě předtím, než se sloučili s Bohemians. Byl jsem tam asi rok, když mi bylo 8 let - já sám se považuju za sparťana. Rivalita tu určitě je, ale to je mezi všemi pražskými kluby.

Změnila se nějak příprava na zápasy? Co jste zlepšili, že po špatné první části nyní dokážete obrat o tři body 3. tým tabulky Tatran?

Hru jsme výrazně zjednodušili, trenéři nastavili určitá pravidla a poměrně dost vyžadují plnění těch pravidel. A díky nim jsme teď po novém roce získali 3 výhry. Navíc, kromě Boleslavi, která má v kádru tři kvalitní pětky, tak ostatní týmy jsou více vyrovnané, a proto dochází mnohem častěji než dříve k těm tzv. ,,překvapivým" výsledkům.

Jak moc je z tvého pohledu reálná účast v play-off?

Jdeme si naprosto jednoznačně pro účast v play-off. Ještě nám k tomu chybí zvládnout pár zápasů a play-off se stane realitou.

Chtěl bys něco vzkázat fanouškům Sparty, kteří Vás chodí pravidelně podporovat na domácí zápasy?

No já bych jim chtěl v první řadě poděkovat za tu skvělou podporu. Já děkuju po každém zápasu i všem členům rodiny i kamarádům, když se přijdou podívat - já to neberu jako samozřejmost a jsem rád, když z našich zápasů fanoušci odcházejí plni zážitků a rádi se znovu vrací.

Na závěr za celou Spartu přeji hodně štěstí do dalších bojů a věřím, že si fanoušci budou moci zafandit i v play-off! 

Díky!


Dále čtěte