Takhle se bojuje za Spartu! Sparťané získali tři body v zápase s Tatranem!

V sedmnáctém kole Tipsport Superligy se sparťané vydali na domácí půdu Tatranu Střešovice, kde je čekal těžký boj o cenné tři body! Tatran se sice nepohybuje na hraně účasti v play-off, ale body rozdávat nehodlal. Sparťanům se však v novém roce daří a potvrdila se slova Lukáše Ujhelého, který v rozhovoru pro Český florbal řekl, že Sparta může porazit každý tým v lize. Fanoušky čekal ofenzivní florbal, Sparta však lépe zvládla také defenzivní povinnosti a koncentrovaným výkonem přiváží tři body na Podvinný mlýn!

30. listopad -1
Takhle se bojuje za Spartu! Sparťané získali tři body v zápase s Tatranem!

I přes to, že jsou oba celky známé pro svůj ofenzivní styl hry, první třetina nepřinesla žádnou vstřelenou branku, diváci v hale se ale rozhodně nenudili, prostor dostali oba brankáři, kteří celých dvacet minut drželi čisté konto svého týmu. Brankář Sparty Michal Kotouček musel v první třetině zasahovat celkem devětkrát, ostřílený Tomáš Kafka se nadřel o jeden zákrok více a celkem desetkrát úspěšně zasáhl proti nadějným akcím Sparty. Po první třetině týmy odcházely do šaten s nulovou úspěšností střelby, Spartě to ale vyhovovalo, dostalo se jí potřebné sebevědomí, které ukazovalo, že i s takovým týmem jako je Tatran sparťané dokáží držet tempo a často ho v jistých momentech navyšovat ve svůj prospěch.

Druhá třetina patřila mladým sparťanům, kteří v letošní sezóně často překvapují svými výkony! První trefa Sparty patřila v čase 21:57  Zouzalovi, který si učebnicově narazil s Jarošem, který mu od mantinelu naservíroval balónek až na malé brankoviště, ve kterém se mladý Zouzal nemýlil. O necelé čtyři minuty dokázal Kareš ukočírovat skákající míček na půlce a z výběhu ho umístit do pravé šibenice Kafkovy brány - 2:0 pro Spartu! Oddechový čas Tatran využil po třetí obdržené brance, o kterou se postaral díky špatnému postavení brankáře Kafky sparťanský střelec Krejča! Oddechový čas Tatranu lehce prospěl, Tatran dokázal rychle odpovědět na tři obdržené branky a Komárek snížil na 1:3. Sparta byla i po obdržené brance stále při chuti střílet góly. Bína v čase 32:21 nastavil přesně svou čepel na přihrávku Košira a krásně přehodil Kafku, který inkasoval čtvrtou branku. Druhý gól mezi sparťanské tyče přišel po přesné střele Meliše, který zamířil přesně pod ruku Kotoučka. Tečku za druhou třetinou udělal Krejča, který si fotbalově přihrál s Jarošem, kterému se přihrávka nohou zalíbila a neváhal ji napodobit zpět směrem na Krejču, ten ze vzduchu zametl míček za záda tatranského gólmana.

Ve třetí třetině se Spartě dařilo plnit pokyny trenérů a dlouho držela tříbrankový náskok. Beneš v čase 45:56 Tatranu dodal naději pro vyrovnání zápasu, branky Tatranu ale dlouho nepřicházely, naopak, Sparta často ohrožovala branku domácího celku. Šestou branku Sparty vstřelil Ujhelyi, který z první vypálil odražený míček od mantinelu a dělovka proletěla kolem Kafky přímo pod břevno. Ullman ještě upravil skóre na konečných 4:6 z pohledu domácích. Kafka si v závěru vylepšil náladu, když vychytal v nájezdu Marvánka. Nic z toho však nezměnilo fakt, že Sparta přiváží na Podvinný mlýn tři důležité body. ,,Zápas v solidním tempu, který jsme rozhodli v náš prospěch povedenou druhou třetinou. Jakmile jsme odskočili na větší gólový rozdíl, přestali jsme hrát, čehož využil soupeř a dostal nás pod velký tlak, naštěstí jsme dokázali dovést utkání do vítězného konce. Jdeme pracovat dále, je před námi stále velký kus práce," komentuje utkání trenér Sparty Jaroslav Berka.

Tatran Střešovice - ACEMA Sparta Praha 4:6

branky: 30. Mikuláš Komárek, 35. Milan Meliš, 46. Marek Beneš, 58. Filip Ullmann - 22. Marek Zouzal, 26. Michal Kareš, 29. Jan Krejča, 33. Milan Bína, 40. Jan Krejča, 56. Lukáš Ujhelyi, rozhodčí: David Bezucha - Michal Bezucha, vyloučení: 2:0, využití: 0:0, diváků: 215, zásahy brankářů: Tomáš Kafka 19 - Michal Kotouček: 23, po třetinách: 0:0, 2:5, 2:1






Dále čtěte