Zpátky v boji o play-off! Sparta porazila Bohemians 8:5!

V dohrávce dvanáctého kola Tipsport Superligy Spartu na domácím hřišti navštívil pražský rival FbŠ Bohemians. Utkání bylo pro oba celky velmi důležité a fanoušci, kteří si ve čtvrtek večer našli cestu na Podvinný mlýn rozhodně nelitovali. Od prvního hvizdu utkání jsme viděli spoustu akcí na obou stranách. V šestnácté a sedmnácté minutě Spartu potrestal Martin Kisugite a během minuty Bohemka vedla 2:0. Sparťané se po první přestávce rychle vzpamatovali a začali střílet branky. Stav po čtyřiceti minutách hry byl nerozhodný 3:3 a v poslední dvacetiminutovce zápasu propukly ty nejočekávanější emoce, které Sparta vstřebala lépe a dokázala vyhrát 8:5.

30. listopad -1
Zpátky v boji o play-off! Sparta porazila Bohemians 8:5!

V první třetině se ani jeden tým nevyvaroval chybám, které mohl soupeř trestat. Rozdílnému skóre první třetiny napomohl až dvouminutový trest, který si šel odsedět Marvánek. V tuto chvíli Sparta bránila svou bránu ve čtyřech hráčích, bohužel tlaku Bohemians vydržela čelit pouhou minutu. Martin Kisugite dostal přesnou přihrávku od Šimka a poté jen vymetl prázdnou část Benešovi branky. Po prvním obdrženém gólu Sparta díky své chvilkové nekoncentrovanosti znovu inkasovala, Martin Kisugite se trefil přesně k tyči a zvýšil skóre na 2:0 pro Bohemians. 

Nikdo v hledišti nevěděl, co se stalo ve sparťanské kabině, ale zafungovalo to. V druhé třetině hráči Sparty určovali tempo hry a několikrát soupeře potrápili na jeho vlastní polovině. V 25. minutě utkání si přesilovou hru zahrála také Sparta. Marvánek ukázal, jak moc je pro Spartu důležitým hráčem, když z výběhu zamířil přesně nad nohu gólmana Ponomareva a dodal Spartě obrovský impuls do dalších minut zápasu. Bína navázal na Marvánka a díky jeho přihrávce v 29. minutě srovnal na 2:2. Když už byli sparťané blízko k vedení, inkasovali gól na 2:3 od kapitána hostů Bagina. Po Prunerově přihrávce Kalaš trefil prázdnou bránu a do třetí třetiny se tak šlo za stavu 3:3.

Ve třetí třetině propukly nejočekávanější emoce. Viděli jsme spoustu faulů, které byly někdy až za hranou fair play. Rozhodčí v jistých momentech museli čelit náporu obou střídaček, dokázali si však poradit a hra mohla plynout dál. Skóre třetí třetiny otevřel krásnou střelou do šibenice Bína. Nepřehlednou situaci před bránou Bohemians nejlépe zvládl Košir, který dorazil míček za ležícího Ponomareva a Sparta mohla pomýšlet na vítězství za tři body. Nebylo by to správné derby, kdyby se jeden ze soupeřů vzdal a to se ukázalo i v tomto utkání. Bohemka snížila na 4:5 a dále doufala ve vyrovnání. Všechny snahy zanikly po přesné střele Ujhelyiho, který zvýšil na 6:4. Trenér Jedlička se sedm minut před koncem utkání rozhodl pro hru v šesti a vyplatilo se, Šárka dorazil střelu Kisugiteho a Sparta po další obdržené brance trošku znejistila. Na skóre 6:5 se dlouho nemohl koukat brankář Beneš a tak vyslal Bínu pro sedmý gól, který by znamenal dvoubrankové vedení. Konečný stav 8:5 zpečetil Ujhelyi, který se po sólo jízdě trefil do prázdné branky, kdy Bohemka hrála v šesti hráčích.

ACEMA Sparta Praha - FbŠ Bohemians 8:5

branky: 27. Marvánek, 29. Bína, 34. Kalaš, 43. Bína, 50. Košir, 54. Ujhelyi, 60. Bína, 60. Ujhelyi - 16. Kisugite, 17. Kisugite, 31. Bagin,  50. Bagin, 58. Šárka, rozhodčí: Roman Baloun, Roman Šuvada, vyloučení: 4:2, využití: 1:1, diváků: 256, zásahy brankářů: Beneš: 24, Ponomarev: 30, po třetinách: 0:2, 3:1, 5:2.

Dále čtěte