Preview! Pořád máme o co hrát, říká Ondřej Svatoš

Ve čtvrtek čeká Spartu dohrávka dvanáctého kola Tipsport Superligy, ve kterém na své domácí půdě přivítá pražskou Bohemku, která si po výhře v Ostravě drží šestou příčku v celkovém pořadí.

30. listopad -1
Preview! Pořád máme o co hrát, říká Ondřej Svatoš

První vzájemné střetnutí v této sezóně se odehrálo na domácí půdě Bohemians, a to už ve třetím kole. Stejně jako každý zápas mezi  Spartou a Bohemkou tak i tento nabídl spoustu gólových šancí a nespočet vyostřených herních situací. Po sedmi minutách zápasu Bohemka vedla už 3:0, včas odpověděl Jaroš, který tak uklidnil své mužstvo. Průběh utkání byl velmi vyrovnaný a druhá třetina končila poměrem 6:5 pro domácí. Zápas se zlomil až v padesáté minutě, kdy klokani odskočili do dvoubrankového vedení a v závěru utkání se jim podařilo udržet těsnou výhru 8:7.   

Zelenobílý tým stejně jako loňskou  sezónu tak i letos řešil post brankářů. Po ukončení florbalové kariéry nadějného brankáře Jana Cimbálka se uvolnilo místo vedle Ivana Ponomareva, který do Bohemians přišel z České Lípy. Bohemka si z Black Angels vytáhla Jana Hejného, který se ukázal například v zápase proti Tatranu, kdy v sestavě chyběl již zmiňovaný Ponomarev. Klokani se s jednadvaceti body drží na šestém místě tabulky a Sparta se svými čtrnácti body na místě jedenáctém.

I přes to, že Bohemians často vsází na své nejmladší hráče, mezi opory s nejvíce body patří v dosavadní části Jakub Šárka, hned za ním je Martin Kisugite a dále bratři Šimkové. Davidu Šimkovi se v posledním zápase proti Ostravě podařilo vstřelit hattrick a výrazně tak pomohl Bohemce k výhře 10:6.

Spartu nyní čeká těžký úkol, jestli chce alespoň s přivřenýma očima vyhlížet účast v play-off, musí brát v zápase s Bohemians všechny tři body. Své nám k tomu řekl i kapitán týmu Ondřej Svatoš: ,,Oproti ostatním týmům máme ještě k dobru zápas s Bohemkou, takže v případě úspěchu se zase trochu dotáhneme. Prohra s Pardubicemi je trochu komplikace, ale pořád máme v našem programu pár zápasů s týmy na hraně play-off. V každém zápase nám jde už teď o všechno."

Dokáže Sparta získat tři body a dotáhnout se na týmy bojující o play-off? Zjistíme to ve čtvrtek od 19:15 na Podvinném mlýně! 

Dále čtěte